Chemische procestechnieken (duaal leren)

Het werkterrein van de chemische procesoperator is de controlekamer van de onderneming. Van hieruit wordt er toezicht gehouden op de chemische processen die volledig geautomatiseerd verlopen. Daarnaast ben je vaak op het werkveld aanwezig om processen te monitoren. Je voert controles uit, neemt stalen, analyseert gegevens in het labo en je stuurt mensen aan bij het zoeken naar oplossingen of het uitvoeren van onderhoud. Door die veelvuldige taken ben je van cruciaal belang voor de veiligheid en het goed verloop van de dagelijkse werking.

Het grote verschil met het klassieke leertraject is dat je de technische kennis, die je op school leert, meteen omzet in de praktijk in een chemisch bedrijf. Je ontwikkelt zo nog tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek.

Algemene info over duaal leren 7DCPT  vind je op www.essenscia.be/nl/duaal-leren.

Op maandag 7 mei vanaf 19.00 u organiseren we voor leerlingen en ouders een infoavond  in het Technisch Heilig-Hartinstituut. Inschrijven hiervoor doe je via deze link.
 
Heb je nog extra uitleg nodig hoe Duaal Leren georganiseerd wordt in onze school? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Richard Thijs, Trajectbegeleider CPT duaal leren, via mail richard.thijs@thhi-tessenderlo.be of telefonisch op 0484421739.


· Meer praktische informatie over de inschrijvingen op onze school.
· Infobrochures ontvangen in je mailbox of een vraag stellen.

Er is ook mogelijkheid om in te schrijven voor het 7e jaar duaal leren in de chemische procestechnieken tijdens of na de infoavond.


Graad Se-n-Se

Chemische procestechnieken

   
Duaal leren  
Nederlands 2
Toegepast Engels 2
Meet- en regeltechniek
met inbegrip van labo 
4
Basischemie 1
Toegepaste chemie 3
Toegepaste fysica 2
Toegepaste mechanica
met inbegrip van labo 
4
Processturing
met inbegrip van labo 
2
Werkplekleren 15
   
Aantal wekelijke lesuren: 35u.