duaal leren = leren²

In een duaal leertraject combineer je het beste uit twee werelden: leren op school en leren op de werkplek. Je krijgt in een minimum aan tijd een sterke theoretische basis én een fikse dosis praktijkervaring mee. Zo komt boekenkennis tot leven!

Op school krijg je nog steeds de algemene vorming. Vakken als geschiedenis, Frans, wiskunde en LO blijven gewoon op het menu staan. Het grote verschil met het klassieke leertraject is dat je de technische kennis, die je op school leert, meteen omzet in de praktijk in een technologiebedrijf in jouw buurt. Je ontwikkelt zo nog tijdens je studies relevante ervaring op de werkplek én je houdt je slaagkansen in het hoger onderwijs open: meteen een flinke stap voor op je leeftijdgenoten!

 

DUALE LEERTRAJECTEN:

CHEMISCHE PROCESTECHNIEKEN (7e jaar Se-n-Se)

De Se-n-Se studierichting Chemische Procestechnieken (7CPT) bereidt je in theorie én praktijk voor op het beroep van procesoperator in de chemische industrie. Se-n-Se staat voor Secundair na Secundair, het vroegere 7de jaar TSO. Deze studierichting biedt heel wat kansen op de arbeidsmarkt. 

De Vlaamse regering selecteerde Chemische Procestechnieken als een van de studierichtingen voor het proefproject duaal leren. Dit is een nieuwe onderwijsvorm waarbij een belangrijk deel van de opleiding plaatsvindt op de werkvloer. Je kiest zelf welke aanpak het best bij je past: een klassiek of duaal onderwijstraject. Beide diploma’s zijn evenwaardig.


Meer info?

Bekijk hier de lessentabel en krijg je meer info...


ELEKTROMECHANISCHE TECHNIEKEN DUAAL (3de graad TSO)

Zit jij nu in het vierde jaar ASO of TSO? Ben je gebeten door technologie? Heb je zin om een stevige theoretische basis verder te verdiepen in een hoogtechnologische omgeving? Dan ben jij een geknipte kandidaat om te starten met duaal leren!

Nog steeds niet volledig overtuigd? Bekijk dan snel dit filmpje!Meer info?
Bekijk hier de lessentabel en krijg je meer info... 


LASSEN-CONSTRUCTIE DUAAL (3e graad BSO)

Op 3 september 2018 start de nieuwe duale studierichting Lassen-constructie Duaal op. Lassen-Constructie Duaal is een voltijdse opleiding voor leerlingen uit de 3de graad BSO, Centra Leren & Werken of een Syntra-leercentrum. De inhoud van de opleiding omvat hoeknaadlassen, plaatlassen en pijplassen. 

Nog steeds niet volledig overtuigd? Bekijk dan snel dit filmpje! Meer info?
Bekijk hier de lessentabel en krijg je meer info...