Lasser-monteerder Duaal

Lasser-monteerder Duaal

In de opleiding voor het 7de jaar BSO Lasser-monteerder duaal leer je de onderdelen van een constructie voor te bereiden en delen samen te stellen via hechtlassen teneinde een metalen structuur te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen en de constructietekening. Eerst leer je de basistechnieken. Deze oefen je verder op de werkplek en gestaag breid je je competenties verder uit. Je wordt hierbij begeleid door een leraar/trajectbegeleider uit de school en een ervaren lasser-monteerder/mentor in het bedrijf of bedrijven. 

Enkele van onze leerbedrijven waarmee wij samenwerken zijn VynovaSpieCevo systemIMA-Creaties en E&M Metalworks. 

Je krijgt realistische opdrachten die aansluiten bij het werk dat je later als lasser-monteerder moet doen. Bovendien maak je deel uit van de werkplek. Je maakt deel uit van een professioneel team. Hierdoor kan je ook een aantal ‘soft skills’ verder ontwikkelen, zoals werken in een team, initiatief nemen, verantwoordelijkheid dragen. Veel bedrijven zoeken goede vakmensen die ook sterk zijn in deze algemene competenties. Ook hier heb je een stap voor.

Je leert gemiddeld 24 uren per week op de werkplek. In de praktijk betekent dit dat je 3 dagen bij het bedrijf leert en 2 dagen op school. Mocht blijken dat bepaalde competenties moeilijk aangeleerd worden in het leerbedrijf zal de trajectbegeleider jou op woensdagen deze competenties op school bij aanleren.
 
De technische vorming in detail kan je terug vinden op Lasser-monteerder Duaal van Agoria.

 

Heb je extra uitleg nodig hoe Duaal Leren georganiseerd wordt in onze school? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de trajectbegeleider Jan Mertens via jan.mertens@sotess.be of tel. 0478 61 58 74.Graad 3e

Lassen-constructie Duaal

   
 Basisvorming 14u.
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken  4
Engels 2
Ondernemerschap 4
   
Werkplekleren 24u. 
   
Aantal wekelijke lesuren: 38u.