Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2015-2016: 2 t.e.m. 6 mei

Na enkele fikse regendagen keert de zon terug op het toneel. Eindelijk, hoor ik hier en daar opgelucht zeggen. Het wordt een korte lesweek voor iedereen. Donderdag vieren we Hemelvaartsdag, de 40e dag na Pasen. Gevolgd door een brugdag. 

Bedankt aan iedereen die al stickers kocht ten voordele van het Rode Kruis. 

We wensen iedereen een aangename week toe aan het begin van de meimaand.

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI
Het opvoedingsproject van de Broeders van Liefde

De Broeders van Liefde bieden in hun 31 scholen voor gewoon onderwijs en 18 scholen voor buitengewoon onderwijs een uniek opvoedingsproject aan. 

Hoop, geloof en liefde: het zijn kernwoorden. Benieuwd hoe die in onze scholen voelbaar zijn? Check hier even ons opvoedingsproject voor jouw zoon of dochter. In dit bijbehorende filmpje vind je enkele getuigenissen van leerkrachten. 

Wil je meer weten over de werking van Broeders van Liefde? Klik hier.

Lees verder
Kiezen voor STEM = kiezen voor IW

Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: industriële wetenschappen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding dan industriële wetenschappen om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen.

Kiezen voor IW is kiezen voor STEM. Nauw hierbij aanleunend en eveneens een doorstromingsrichting is elektromechanica.

Lees verder
CLB

Vragen over je studiekeuze? Maak een afspraak via 013 31 27 29 (hoofdzetel: Mariëndaalstraat 35, Diest of op onze school). Op Onderwijskiezer kun je zelf informatie opzoeken, een belangstellingsproef invullen en je studiekeuzevragen stellen. 

Ontdek techniektalent

Onze school ondersteunt de lagere scholen in de omgeving bij het aanbieden van techniek-onderwijs. Ze maken hierbij gebruik van een techniek-mobiel.  

Lees verder
Eerlijkheid

Het maandpunt voor mei is eerlijkheid. We spreken dan onder andere over fairplay, oprechtheid, gerechtigheid, waarachtigheid, vertrouwen, trouw ... 

Belangrijke data

april: stages Berlijn, L'escala

09/05 info studiekeuze 

05/06 opendeurdag