Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2014-2015: van 26 tot 30 januari

Alweer een speciale week, want vrijdag vieren onze leerlingen van het zesde en zevende Chrysostomos. Het einde van hun THHI-carrière komt dan langzaam in zicht. Maar zover is het natuurlijk nog niet. 

Er wacht een gevulde lesweek. Aanvullend zijn er voor de leerlingen die op buitenlandse stage gaan maandag lessen Duits en Portugees. Dinsdag bezoeken de leerlingen van 6 Drukken en Afwerken het competentiecentrum in Turnhout. Er zijn zo vier sessies voor deze leerlingen. Woensdag krijgen de leerlingen van 6MM een AED-opleiding. Donderdag is er een pre-press color managementopleiding voor 6 Printmedia. De leerlingen van 5 Lassen/Constructie trekken dan weer naar het Middelheimmuseum om een promotiefilmpje te maken. 

Ten slotte verwelkomen we Raïssa terug. Ze bracht een half jaar door in het Amerikaanse Menomonie, Wisconsin. Dat avontuur is nu voorbij. Het wordt nu even keihard werken.

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Lees verder
Cyberpesten
Samen met PIUS X-College en PIUS X-Middenschool organiseren we een ouderavond over cyberpesten en de gevaren van het internet en sociale media. Deze ouderavond, onder leiding van Lieze Van Orshaegen, zal plaatsvinden in het OCMW-lokaal van Tessenderlo, Solveld 32, op 5 februari 2015 om 20 u. Dit initiatief wordt gesteund door de gemeente. 
 
Steeds meer leerlingen worden het slachtoffer van cyberpesten of maken verkeerd gebruik van sociale media. Ouders weten vaak niet wat ze hieraan kunnen doen of hoe ze hiermee moeten omgaan. Tijdens deze interactieve infoavond proberen we verschillende oplossingen te bieden voor deze problemen.
Let's quiz again!

Ook dit jaar organiseert de Sociale Dienst samen met de Pastorale Animatiegroep Let's quiz again. We laten de vragen op u los in de [C.ube], eetzaal Heilig-Hartlaan 16, op vrijdag 6 maart 2015 om 20 u. 

Inschrijven kan per mail via quiz@thhi-tessenderlo.be voor ploegen van maximum 5 personen. Inschrijfgeld is € 15 per ploeg. Je kunt inschrijven tot en met 1 maart of tot het volzet is. Vermeld bij je inschrijving je ploegnaam, ploegverantwoordelijke en gsm-nummer. 

Ook dit jaar proberen wij weer mooie prijzen aan te bieden. Maar belangrijker: wij hopen op een gezellige en spannende quizavond. De opbrengst gaat naar het goede doel. 

(Voor de flyer op leesbaar formaat klik 'lees verder'.)

Lees verder
THHI ondersteunt lagere scholen

Ontdektechniektalent betekent dat er een ankerschool voor meerdere lagere scholen in de buurt is. In deze lagere scholen is er een 'techniek-mobiel' aanwezig die vorming en ondersteuning geeft om techniek te geven in de lagere scholen. Wij richten doe-momenten in voor de leraren van deze lagere scholen om ze warm te maken voor techniek. Zij krijgen van ons alle info mee die nodig is om hun lessen aan hun leerlingen te geven.

Uiteraard geven wij ook ondersteuning terwijl de lessen plaatsvinden. Onze techniekcoaches ondersteunen Hartenlust, De Sterre, 7-Sprong, Sint-Michiel, De regenboog, De lettertrein, De letterberg en De wereldwijzer.

Ontdektechniektalent wordt gerealiseerd door het Steunpunt Onderwijs Provincie Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Limburg Sterk Merk, het Limburgs Overlegplatvorm Onderwijs Arbeid, het Regionaal Technologisch Centrum en andere partners. 

Textielactie

De leerlingen van het zevende jaar BSO van het Technisch Heilig-Hartinstituut organiseren een inzameling van gebruikt textiel en lederwaren gedurende het tweede trimester. De opbrengst wordt besteed aan de vredesreis naar Auschwitz en Birkenau op het einde van het schooljaar.

Tot vrijdag 20 maart kunnen de goederen elke dag  worden binnengebracht in de smidse (lasafdeling) en bij de schoolorganisatie. De goederen moeten wel verpakt worden in een plastic zak.

Wat kun je meegeven? Textiel en lederwaren zoals alle dames-, heren- en kinderkleding, beddengoed, woningtextiel (gordijnen, overgordijnen, tafellakens, servetten), schoenen (gepaard), handtassen, knuffels…

Wat kun je niet meegeven? Hoofdkussens, matrassen, bevuild of nat textiel …

Niets gaat verloren door hergebruik. Nadat alles gesorteerd is, wordt het klaar gemaakt voor export naar hulpbehoevende landen.   

Alvast bedankt voor je steun! 

Zelfbeheersing

Het maandpunt voor januari is zelfbeheersing. Dan wordt er nagedacht over en gewerkt rond geduld, wilskracht, zelfkennis, wijsheid, soberheid ...  

Ook bij dit maandpunt hoort een filmpje. Het komt spoedig online.

STEM? IW en EM!

Vlaanderen kampt met een groot tekort aan afgestudeerden in wetenschappelijke en technische richtingen. Kies daarom voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richtingen bij uitstek: Industriële Wetenschappen en Elektromechanica. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. 

Belangrijke data

30 jan: chrysostosmos

5 feb: infoavond cyberpesten

1 maart: mosselfeest

6 maart: quiz

Jobs Broeders v. Liefde

Ben je op zoek naar een job in het onderwijs of de zorgsector? Raadpleeg dan de jobsite van de Broeders van Liefde. Met meer dan 10.000 werknemers meteen één van de grootste werkgevers van het land.