Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Opendeurdag op 7 juni. Welkom!

Het technisch onderwijs in Vlaanderen is één van de fundamenten voor de welvaart en ontwikkeling. Onze bedrijven hebben nood aan technisch talent. Wie kiest voor een technische opleiding kiest voor vernieuwing, ideeën, kansen, creativiteit, ontwikkeling, uitdagingen, persoonlijke groei ...

Kom naar onze opendeurdag op zondag 7 juni tussen 10 en 18 u. We tonen het werk van onze leerlingen en er zijn acties van de Sociale Dienst en de Ouderraad. Natuurlijk is er de mogelijkheid om zich te informeren over de studiemogelijkheden én om zich in te schrijven.

Maak kennis met de enige échte STEM-richting: industriële wetenschappen. Wie kiest voor IW, kiest voor science, technology, engineering en mathematics. Het is de opleiding die ongetwijfeld het meest geschikt is om later ingenieursstudies te doen.

 

Een technische opleiding biedt meer toekomst dan je denkt!

Schooljaar 2014-2015: 26 tot 29 mei

Nu Pinksteren voorbij is, komen de GIP, stages en examens in zicht. Tijd dus om te zorgen voor een goede planning. Lukt dat niet alleen dan spreek je best je leerkrachten aan of iemand van de begeleiding.

Vooral vrijdag wordt in deze lesweek een speciale dag want dan is er StressFactor. De leerlingenraad organiseert dit evenement voor al de leerlingen van de school. De leerlingen kozen als affiche optredens van This Kid, Murdock en Kraantje Pappie.

Dit event is er enkel voor de leerlingen van onze school en is niet toegankelijk voor anderen. 

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Lees verder
THHI ondersteunt lagere scholen

Ontdektechniektalent betekent dat er een ankerschool voor meerdere lagere scholen in de buurt is. In deze lagere scholen is er een 'techniek-mobiel' aanwezig die vorming en ondersteuning geeft om techniek te geven in de lagere scholen. Wij richten doe-momenten in voor de leraren van deze lagere scholen om ze warm te maken voor techniek. Zij krijgen van ons alle info mee die nodig is om hun lessen aan hun leerlingen te geven.

Uiteraard geven wij ook ondersteuning terwijl de lessen plaatsvinden. Onze techniekcoaches ondersteunen Hartenlust, De Sterre, 7-Sprong, Sint-Michiel, De regenboog, De lettertrein, De letterberg en De wereldwijzer.

Ontdektechniektalent wordt gerealiseerd door het Steunpunt Onderwijs Provincie Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Limburg Sterk Merk, het Limburgs Overlegplatvorm Onderwijs Arbeid, het Regionaal Technologisch Centrum en andere partners. 

Eerlijkheid

Het maandpunt voor maart is eerlijkheid. We richten onze aandacht fair-play, oprechtheid, gerechtigheid, waarachtigheid, vertrouwen, trouw ...  

Ook bij dit maandpunt hoort een filmpje. Het komt spoedig online.

IW = STEM

 Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: Industriële Wetenschappen. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen. Kiezen voor IW, is kiezen voor STEM.

Belangrijke data

25 mei: brugdag

7 juni: opendeurdag

Jobs Broeders v. Liefde

Ben je op zoek naar een job in het onderwijs of de zorgsector? Raadpleeg dan de jobsite van de Broeders van Liefde. Met meer dan 10.000 werknemers meteen één van de grootste werkgevers van het land.