Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2015-2016: van 5 t.e.m. 9 oktober

Maandag is het de dag van de leerkracht. Toevallig valt dat dit jaar samen met de vrije dag. 

Dinsdagavond is er start to study. Dan krijgen de leerlingen van het Pius X-College en onze school uitleg over wat er allemaal komt kijken bij voorstuderen. Inormatie dus voor leerlingen en hun ouders die in hun laatste jaar secundair zitten. 

Donderdag is er een bezinningsdag voor de leerlingen uit het zesde BSO. 

Vrijdag in de namiddag krijgen de leerlingen van het Se-n-Se chemische procestechnieken een cursus EHBO van het Rode Kruis. 

Toch al even aankondigen dat oud-leerlingen welkom zijn op vrijdagavond 23 oktober op ons jaarlijkse Trefcafé. 

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Lees verder
Oudleerlingenavond: Trefcafé

Ouderraad

In onze school is een ouderraad actief. De ouderraad zijn ouders van leerlingen die vrijwillig lid zijn en willen bijdragen aan de kwaliteit van onze school. Het uitgangspunt is daarbij altijd de leerling. 

De ouderraad vergadert een vijf- tot zesmaal per jaar op maandag-, dinsdag- of donderdagavond om 19.30 u. in aanwezigheid van de pedagogisch directeur.

De ouderraad informeert zich tijdens deze vergaderingen over het leven op school en gaat na waar ze van betekenis kan zijn. Dankzij de organisatie van het mosselfeest kan de ouderraad gericht steunen: aankoop van smartboards, een nieuwe geluidsinstallatie, sponsoren van de fruitverkoop, zitbanken op de speelplaatsen ...

De ouderraad biedt ook een kerstdrink aan en helpt mee tijdens de opendeurdag begin juni. 

Wil je lid worden? Neem dan contact op met pedagogisch directeur Sanju Gielen of met de Francis Claes, voorzitter van de ouderraad. Je kunt Francis bereiken op 0474 26 24 02 of claes.f@telenet.be. 

Kiezen voor STEM = kiezen voor IW

Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: industriële wetenschappen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding dan industriële wetenschappen om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen.

Kiezen voor IW is kiezen voor STEM.

Lees verder
Snowteam 2016 - 20e editie

Ieder jaar organiseert het snowteam van onze school een ski- en snowboardreis naar Zell am See. De reis gaat door tijdens de krokusvakantie van vrijdagavond 5 februari tot zaterdagmiddag 13 februari. We zijn toe aan de 20e editie! 

Inschrijven is volledig vrij. Iedereen mag mee tot we het maximum aantal bereikt hebben. De groep bestaat maximum uit 110 personen. Soms wordt een vriendje of vriendinnetje uit een andere school meegenomen. Dat is geen probleem. Uiteraard geven we altijd voorrang aan de eigen leerlingen. 

Wie mee wil, kan uitleg en/of een formulier vragen aan de leden van het snowteam. Het snowteam bestaat uit Greet Doucé (voorzitter), Tom Daelemans, Geert Deboutte, Sanju Gielen, Karel Nuyts, Bert Vanbael, John Vanhoudt, Pieter Vanloo en Chris Verbeeck. 

Uitslag tombola

De resultaten van de tombola van de Sociale Dienst van onze school. Hoofdprijs: 1 jaar gratis winkelen Alvo Tessenderlo: 11129

1ste reservenr: 15579 (draagbare DVD-speler) en 2de reservenr: 11604 (grote bus badschuim). Contacteer het secretariaat 013/67 02 76.

Lees verder
Ontdek techniektalent

 Onze school ondersteunt de lagere scholen in de omgeving bij het aanbieden van techniek-onderwijs. Ze maken hierbij gebruik van een techniek-mobiel.  

Lees verder
Orde

Het maandpunt voor oktober is orde. We spreken dan over efficiëntie, doelmatigheid, functionaliteit, kwaliteit, nauwkeurigheid, rechtvaardigheid ... 

Ja, daar hoort ook een filmpje bij. 

Belangrijke data

05/10 vrije dag

6/10 Start to study 

23/10 pedagogische studiedag