Campus Heilig-Hart - THHI, een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2014-2015 >>> van 20 tot 24 oktober

We zitten al in de laatste week van de eerste periode. Tijd om een balans op te maken en de resulaten te analyseren. Dat gebeurt woensdag tijdens de klassenraden, de leerlingen zijn dan vrij. 

We doorlopen verder een gewone lesweek. Dinsdagavond komt Paul Maes leerlingen en ouders van de eerste graad entertainen over leren leren. Hoe pak je dat aan als leerling? Welke rol kun je spelen als ouder? Paul Maes formuleert antwoorden in zijn gekende stijl. Deze presentatie wordt u gratis aangeboden dankzij de steun van onze Ouderraad.

Donderdag leggen een aantal leerlingen van Se-n-Se Chemische Procestechnieken een VCA-examen af. Vrijdag is er de theatervoorstelling Tropoi voor de eerste graad. De leerlingen krijgen dan een figurentheater dat zich afspeelt in de Middeleeuwen met een avontuur dat gaat over de magie van muziek. 

Nadien is er even rust met de herfstvakantie. Tijd ook om tijdens Allerheiligen en Allerzielen onze dierbaren te gedenken en eren. 

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Lees verder
Raissa in de States

Nog tot en met januari verblijft Raïssa Vanroy uit 5 industriële Wetenschappen in the United States of America. That is pretty awesome!

Raïssa beleeft een viertal maanden the real American way of life in de High School van Menomonie, Wisconsin. Volg via haar blog dit grote avontuur. 

Orde

Het maandpunt voor oktober is orde. Dan wordt er nagedacht over en gewerkt rond efficiëntie, doelmatigheid, functionaliteit, kwaliteit, nauwkeurigheid, rechtvaardigheid ... 

Bij dit maandpunt hoort een filmpje.

STEM? IW en EM!

Vlaanderen kampt met een groot tekort aan afgestudeerden in wetenschappelijke en technische richtingen. Kies daarom voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richtingen bij uitstek: Industriële Wetenschappen en Elektromechanica. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. 

Belangrijke data

Noteer zeker de volgende data in je agenda: 

- 21 okt: leren leren met Paul Maes

- 22 okt: klassenraden

- 23 okt: oudercontact (17.30 u. - 20.30 u.)

Jobs Broeders v. Liefde

Ben je op zoek naar een job in het onderwijs of de zorgsector? Raadpleeg dan de jobsite van de Broeders van Liefde. Met meer dan 10.000 werknemers meteen één van de grootste werkgevers van het land.