Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2014-2015: 20 tot 24 april

Pasen is voorbij en de zon schijnt. Het laatste trimester is gestart. Onze leerlingen keerden terug van stages in Duitsland, Portugal, Spanje en de eigen regio. Onze leerlingen van de eerste graad doen omgekeerd, zij vertrekken op bos- en zeeklassen. 

Het zesde en zevende jaar halen maandag een ondernemer voor de klas. Zo horen ze uit eerste hand wat het betekent om zelf een zaak op te starten en te runnen. 

Vijf en zes elektriciteit trekken dinsdag naar Zolder om bij te leren over elektrisch rijden en duurzame energie. 

Woensdag bereidt VRT-journalist Mark Peirs de leerlingen van 6TSO voor op hun Polen-reis die kadert binnen vredeseducatie. 

Op donderdag en vrijdag is er de start van de stickerverkoop van het Rode Kruis. De RK-afdeling van Tessenderlo is, mede door de inzet van onze school, letterlijk een schoolvoorbeeld voor de werking van Rode Kruis Vlaanderen. We kunnen donderdag dan ook op ruime belangstelling rekenen. Er zal een persconferentie doorgaan op onze school.

Vrijdag verwelkomen wij al onze leerlingen van de eerste graad veilig terug op school. 

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Lees verder
6 en 7 verkopen stickers Rode Kruis in Tessenderlo

Op donderdag 23 april en vrijdag 24 april verkopen onze leerlingen van het zesde en zevende jaar stickers van het Rode Kruis. Mogelijk spreken ze ook u aan in het centrum van Tessenderlo. Eén sticker kost € 5.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de aankoop van reanimatie- en defibrillatiematerialen voor de scholen van Tessenderlo.  

Deze verkoop loopt in heel Vlaanderen nog tot 7 mei. 

Proficiat aan de leerlingen voor hun inzet en bedankt aan iedereen die deze actie steunt. 

Kies positief, kies voor technisch onderwijs!

Het technisch onderwijs in Vlaanderen is één van de fundamenten voor de welvaart en ontwikkeling. Onze bedrijven hebben nood aan technisch talent. Wie kiest voor een technische opleiding kiest voor vernieuwing, ideeën, kansen, creativiteit, ontwikkeling, uitdagingen, persoonlijke groei ...

We nodigen iedereen alvast uit op onze opendeurdag op zondag 7 juni tussen 10 en 18 u. Er is die dag ook gelegenheid om in te schrijven. 

 

 

Een technische opleiding biedt meer toekomst dan je denkt!

THHI ondersteunt lagere scholen

Ontdektechniektalent betekent dat er een ankerschool voor meerdere lagere scholen in de buurt is. In deze lagere scholen is er een 'techniek-mobiel' aanwezig die vorming en ondersteuning geeft om techniek te geven in de lagere scholen. Wij richten doe-momenten in voor de leraren van deze lagere scholen om ze warm te maken voor techniek. Zij krijgen van ons alle info mee die nodig is om hun lessen aan hun leerlingen te geven.

Uiteraard geven wij ook ondersteuning terwijl de lessen plaatsvinden. Onze techniekcoaches ondersteunen Hartenlust, De Sterre, 7-Sprong, Sint-Michiel, De regenboog, De lettertrein, De letterberg en De wereldwijzer.

Ontdektechniektalent wordt gerealiseerd door het Steunpunt Onderwijs Provincie Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Limburg Sterk Merk, het Limburgs Overlegplatvorm Onderwijs Arbeid, het Regionaal Technologisch Centrum en andere partners. 

Textielactie

De leerlingen van het zevende jaar BSO van het Technisch Heilig-Hartinstituut verzamelden gebruikt textiel en lederwaren gedurende het tweede trimester. De opbrengst wordt besteed aan de vredesreis naar Auschwitz en Birkenau op het einde van het schooljaar.

Iedereen van harte bedankt voor de de steun!

Communicatie

Het maandpunt voor maart is communicatie. We richten onze aandacht op het taalgebruik en meer in het bijzonder op het Nederlands, onze moedertaal. Er worden accenten gelegd op mondigheid, taalvaardigheid, contactvaardigheid, dialoog, expressie ...  

Ook bij dit maandpunt hoort een filmpje. Het komt spoedig online.

STEM? IW en EM!

Vlaanderen kampt met een groot tekort aan afgestudeerden in wetenschappelijke en technische richtingen. Kies daarom voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richtingen bij uitstek: Industriële Wetenschappen en Elektromechanica. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. 

Belangrijke data

20-24 april: zeeklassen

21-24 april: bosklassen

7 mei: infoavond gamen

7 juni: opendeurdag

Jobs Broeders v. Liefde

Ben je op zoek naar een job in het onderwijs of de zorgsector? Raadpleeg dan de jobsite van de Broeders van Liefde. Met meer dan 10.000 werknemers meteen één van de grootste werkgevers van het land.