Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2015-2016: van 23 t.e.m. 27 november

Het winterse weer heeft dan toch ons land bereikt. Reden om extra voorzichtig te zijn op de weg, zeker voor de zwakke weggebruikers. Fietsers en voetgangers moeten zorgen dat ze goed zichtbaar zijn (fietslichten, fluokleuren). 

Onze leerlingen van het zevende jaar Se-n-Se chemische procestechnieken beginnen aan hun stages. Dat wordt een eerste grote uitdaging. Donderdag is voor de tweede graad technisch een toneelvoorstelling. Deze voorstelling wordt woensdag voorbereid. Het zevende jaar meerkleurendruk krijgt vrijdag een opleiding EHBO. 

We wensen iedereen een fijne werkweek toe!

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Kiezen voor STEM = kiezen voor IW

Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: industriële wetenschappen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding dan industriële wetenschappen om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen.

Kiezen voor IW is kiezen voor STEM.

Lees verder
Snowteam 2016 - 20e editie

Ieder jaar organiseert het snowteam van onze school een ski- en snowboardreis naar Zell am See. De reis gaat door tijdens de krokusvakantie van vrijdagavond 5 februari tot zaterdagmiddag 13 februari. We zijn toe aan de 20e editie! 

Inschrijven is volledig vrij. Iedereen mag mee tot we het maximum aantal bereikt hebben. De groep bestaat maximum uit 110 personen. Soms wordt een vriendje of vriendinnetje uit een andere school meegenomen. Dat is geen probleem. Uiteraard geven we altijd voorrang aan de eigen leerlingen. 

Wie mee wil, kan uitleg en/of een formulier vragen aan de leden van het snowteam. Het snowteam bestaat uit Greet Doucé (voorzitter), Tom Daelemans, Geert Deboutte, Sanju Gielen, Karel Nuyts, Bert Vanbael, John Vanhoudt, Pieter Vanloo en Chris Verbeeck. 

Q&A Terreur

De terreur in Parijs zorgt voor heel wat gevoelens bij jongeren. Hoe kun je daar als ouder op inspelen? Hierbij enkele tips die misschien helpen. 

Lees verder
Ontdek techniektalent

 Onze school ondersteunt de lagere scholen in de omgeving bij het aanbieden van techniek-onderwijs. Ze maken hierbij gebruik van een techniek-mobiel.  

Lees verder
Godsdienstigheid

Het maandpunt voor november is godsdienstigheid. We spreken dan over geloven, zingeving, innerlijkheid, liturgie, gebed ... 

Ja, daar hoort ook een filmpje bij. 

Belangrijke data

11/11 vrije dag

12/11 oudercontact en infoavond UDL/Sticordi (aansluitend)