Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Trefcafe 2016

Vrijdag 21 oktober 2016 zetten we alweer de deuren open om onze oud-leerlingen en oud-leerkrachten te ontvangen op het Trefcafé. 

Schooljaar 2016-2017: 17 okt t.e.m. 21 okt

Vrijdag zegende abt Jos Wouters van de Norbertijnenabdij van Averbode de kruisbeeldjes in die gemaakt werden door onze leerkrachten en leerlingen. Tijdens de dienst in de Sint-Martunuskerk werd hij bijgestaan door pater Werner Fierens en diaken Jef Verhaegen. Je vindt de foto's terug op onze Facebookpagina. 

Het wordt een korte lesweek. Donderdag zijn er de hele dag klassenraden en vrijdag is de jaarlijkse pedagogische studiedag voor de leerkrachten. Tijdens deze dag besteden we aandacht aan teamteaching, OV4, nieuwe autoriteit en toezicht en gedifferentieerd lesgeven. 

Voor de oud-leerlingen en oud-leerkrachten: op 21 oktober is er het trefcafé. Jullie zijn meer dan welkom om samen herinneringen op te halen aan recente en minder recente schooljaren ...

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Kiezen voor STEM = kiezen voor IW

Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: industriële wetenschappen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding dan industriële wetenschappen om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen.

Kiezen voor IW is kiezen voor STEM. Nauw hierbij aanleunend en eveneens een doorstromingsrichting is elektromechanica.

Lees verder
Het opvoedingsproject van de Broeders van Liefde

De Broeders van Liefde bieden in hun 31 scholen voor gewoon onderwijs en 18 scholen voor buitengewoon onderwijs een uniek opvoedingsproject aan. 

Hoop, geloof en liefde: het zijn kernwoorden. Benieuwd hoe die in onze scholen voelbaar zijn? Check hier even ons opvoedingsproject voor jouw zoon of dochter. In dit bijbehorende filmpje vind je enkele getuigenissen van leerkrachten. 

Wil je meer weten over de werking van Broeders van Liefde? Klik hier.

Lees verder
CLB

Vragen over je studiekeuze? Maak een afspraak via 013 31 27 29 (hoofdzetel: Mariëndaalstraat 35, Diest of op onze school). Op Onderwijskiezer kun je zelf informatie opzoeken, een belangstellingsproef invullen en je studiekeuzevragen stellen. 

Ontdek techniektalent

Onze school ondersteunt de lagere scholen in de omgeving bij het aanbieden van techniek-onderwijs. Ze maken hierbij gebruik van een techniek-mobiel.  

Lees verder
Belangrijke data

20/10 klassenraden

21/10 pedagogische studiedag

21/10 Trefcafé 

27/10 ouderavond

Ouderraad

Lid worden van de Ouderraad? Zo blijf je op de hoogte van de school, denk je mee over haar toekomst en help je via investeringen het THHI vooruit. Neem contact op met pedagogisch directeur Sanju Gielen of met de voorzitter van de Ouderraad Francis Claes. Meer info vind je hier.

Lees verder