Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2015-2016: 23 t.e.m. 27 mei

De leerlingen van 6TSO reizen naar Polen in het kader van vredeseducatie. Ze bezoeken de oude stad Krakau, gaan er sporten in de prachtige natuur en bezoeken het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau. Een unieke ervaring voor alle deelnemers, maar ook een hoogtepunt van de jaren op onze school. 

Op 5 juni is het alweer opendeurdag. We hopen dat u ook nu weer massaal meedoet aan de tombola. Daarmee steunt u de werking van onze Sociale Dienst. Deze Dienst helpt leerlingen voort die het door allerlei omstandigheden binnen het gezin (echtscheiding, ziekte, overlijden, ...) financieel niet gemakkelijk hebben.

Alvast bedankt voor uw bijdrage en veel succes, misschien wint u wel een mooie prijs!

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

INSCHRIJVINGEN 2016-2017

Inschrijven kan tijdens de schooluren en verder

Tijdens de opendeurdag van zondag 5 juni van 10 u. tot 18 u.

Van 1 juli tot en met 6 juli van 9 u. tot 12 u. (ook op zaterdag)

Van 16 augustus tot en met 31 augustus van 9 u. tot 12 u. (ook op zaterdag)

Op maandag 22 augustus van 9 u. tot 12 u. en van 18 u. tot 20 u.

Lees verder
Het opvoedingsproject van de Broeders van Liefde

De Broeders van Liefde bieden in hun 31 scholen voor gewoon onderwijs en 18 scholen voor buitengewoon onderwijs een uniek opvoedingsproject aan. 

Hoop, geloof en liefde: het zijn kernwoorden. Benieuwd hoe die in onze scholen voelbaar zijn? Check hier even ons opvoedingsproject voor jouw zoon of dochter. In dit bijbehorende filmpje vind je enkele getuigenissen van leerkrachten. 

Wil je meer weten over de werking van Broeders van Liefde? Klik hier.

Lees verder
Kiezen voor STEM = kiezen voor IW

Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: industriële wetenschappen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding dan industriële wetenschappen om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen.

Kiezen voor IW is kiezen voor STEM. Nauw hierbij aanleunend en eveneens een doorstromingsrichting is elektromechanica.

Lees verder
CLB

Vragen over je studiekeuze? Maak een afspraak via 013 31 27 29 (hoofdzetel: Mariëndaalstraat 35, Diest of op onze school). Op Onderwijskiezer kun je zelf informatie opzoeken, een belangstellingsproef invullen en je studiekeuzevragen stellen. 

Ontdek techniektalent

Onze school ondersteunt de lagere scholen in de omgeving bij het aanbieden van techniek-onderwijs. Ze maken hierbij gebruik van een techniek-mobiel.  

Lees verder
Eerlijkheid

Het maandpunt voor mei is eerlijkheid. We spreken dan onder andere over fairplay, oprechtheid, gerechtigheid, waarachtigheid, vertrouwen, trouw ... 

Belangrijke data

05/06 opendeurdag