Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2015-2016: van 31augustus t.e.m. 4 september

Er werden tijdens de zomer heel wat infrastructuurwerken uitgevoerd en die operatie gaat verder. Vanaf dinsdag 1 september ligt de focus echter weer helemaal waar ze in een school moet liggen: bij de leerlingen. Onze gemeenschap telt 730 leerlingen en ongeveer 130 personeelsleden. 

Op dinsdag worden de leerlingen in klasgroepen verdeeld en vervolgens kan het schooljaar echt van start gaan. De leerlingen van het eerste jaar krijgen speciale opvang zodat de overgang naar het secundair onderwijs zo vlot mogelijk verloopt. Ook de andere nieuwe leerlingen zullen snel wegwijs gemaakt worden zodat ze zich hier ook thuis voelen. 

De leerlingen zijn dinsdag op school tot 15.25 u. 

We wensen iedereen, leerlingen, ouders, collega's en externe partners veel succes met het schooljaar 2015-2016!

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Lees verder
Kiezen voor STEM = kiezen voor IW

Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: industriële wetenschappen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding dan industriële wetenschappen om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen.

Kiezen voor IW is kiezen voor STEM.

Lees verder
Ontdek techniektalent

  Onze school ondersteunt de lagere scholen in de omgeving bij het aanbieden van techniek-onderwijs. Ze maken hierbij gebruik van een techniek-mobiel.  

Lees verder
Vriendschap

Het maandpunt voor september is vriendelijkheid. We spreken dan over vriendelijkheid, openheid, relatiebekwaamheid, samenhorigheid, teamgeest, verbondenheid, identiteit ... 

Ook bij dit maandpunt hoort een filmpje. Het komt spoedig online.