Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2015-2016: van 1 t.e.m. 5 februari

We denken met genoegen terug aan de voorbije Chrysostomos-viering. De lessen in blok A zaten het eerste uur een tijdje letterlijk op slot. En er liepen een aantal kippen te kakelen in de lerarenkamer. Maar alles verliep in een gemoedelijke sfeer. Zo hoort het te zijn. Onze leerlingen van zes en zeven kunnen zich nu volledig richten op het eindtraject op onze school. Op naar de proclamatie. 

De kerstvakantie ligt nog niet lang achter ons of daar komt de krokusvakantie al in zicht. Maar voor het zover is, wacht er nog een goed gevulde lessenweek. Vrijdagavond stapt het snowteam met honderd op de bussen naar Zell am See. Het gegeven dat er deze week nog sneeuw zal bijvallen, zal het enthousiasme zeker versterken.

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Er zijn werken bezig zodat de doorgang naar blok G omwille van veiligheid tijdelijk volledig afgesloten wordt de volgende weken. Wie tijdens de lessen van of naar Blok G gaat, houdt er best rekening mee dat er omgelopen moet worden.

Snowteam 2016 - 20e editie

Tijdens de krokusvakantie gaat het Snowteam met twee volle bussen op ski- en snowboardreis naar Zell am See. We vertrekken vrijdagavond 5 februari tot keren zaterdagmiddag 13 februari terug. We zijn toe aan de 20e editie! 

We verblijven in Pension Waidachhof bij de familie Passrugger. Skiën en snowboarden doen we op de hellingen van de Schmittenhöhe en soms ook op de gletsjer van de Kitzsteinhorn boven Kaprun.

Het snowteam bestaat uit Greet Doucé (voorzitter), Tom Daelemans, Geert Deboutte, Sanju Gielen, Karel Nuyts, Bert Vanbael, John Vanhoudt, Pieter Vanloo en Chris Verbeeck. 

Kiezen voor STEM = kiezen voor IW

Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: industriële wetenschappen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding dan industriële wetenschappen om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen.

Kiezen voor IW is kiezen voor STEM. Nauw hierbij aanleunend en eveneens een doorstromingsrichting is elektromechanica.

Lees verder
CLB

Vragen over je studiekeuze? Maak een afspraak via 013 31 27 29 (hoofdzetel: Mariëndaalstraat 35, Diest of op onze school). Op Onderwijskiezer kun je zelf informatie opzoeken, een belangstellingsproef invullen en je studiekeuzevragen stellen. 

Ontdek techniektalent

Onze school ondersteunt de lagere scholen in de omgeving bij het aanbieden van techniek-onderwijs. Ze maken hierbij gebruik van een techniek-mobiel.  

Lees verder
Werkzaamheid

Het maandpunt voor januari is zelfbeheersing. We spreken dan onder andere over geduld, wilskracht, zelfkennis, wijsheid, soberheid ... 

Ja, daar hoort ook een filmpje bij. 

Belangrijke data

5/02 tot 13/02 snowteam 

21/02 mosselfeest