Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Schooljaar 2016-2017: 19 sept t.e.m. 23 sept

Er wacht een rustige lesweek met aangename nazomertemperaturen. Donderdag en vrijdag bezoeken onze vierdejaars de eeuwige stad: Lutetia voor Asterix en Obelix, Parijs voor ons. Bon voyage à tous!

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Kiezen voor STEM = kiezen voor IW

Kies voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richting bij uitstek: industriële wetenschappen.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Een betere vooropleiding dan industriële wetenschappen om ingenieursstudies aan te vatten, bestaat er niet in Vlaanderen.

Kiezen voor IW is kiezen voor STEM. Nauw hierbij aanleunend en eveneens een doorstromingsrichting is elektromechanica.

Lees verder
Het opvoedingsproject van de Broeders van Liefde

De Broeders van Liefde bieden in hun 31 scholen voor gewoon onderwijs en 18 scholen voor buitengewoon onderwijs een uniek opvoedingsproject aan. 

Hoop, geloof en liefde: het zijn kernwoorden. Benieuwd hoe die in onze scholen voelbaar zijn? Check hier even ons opvoedingsproject voor jouw zoon of dochter. In dit bijbehorende filmpje vind je enkele getuigenissen van leerkrachten. 

Wil je meer weten over de werking van Broeders van Liefde? Klik hier.

Lees verder
Ouderraad

In onze school is een ouderraad actief. De ouderraad zijn ouders van leerlingen die vrijwillig lid zijn en willen bijdragen aan de kwaliteit van onze school. Het uitgangspunt is daarbij altijd de leerling en de school. 

De ouderraad vergadert vijf- tot zesmaal per jaar op maandag-, dinsdag- of donderdagavond om 19.30 u. in aanwezigheid van de pedagogisch directeur.

De ouderraad informeert zich tijdens deze vergaderingen over het leven op school en gaat na waar ze van betekenis kan zijn. Dankzij de organisatie van het mosselfeest kan de ouderraad gericht steunen: aankoop van smartboards, een geluidsinstallatie, sponsoren van de fruitverkoop, zitbanken en vergroening van de speelplaatsen, brooddozen voor alle leerlingen ...

De ouderraad biedt ook een kerstdrink aan en helpt mee tijdens de opendeurdag begin juni. 

Wil je lid worden? Neem dan contact op met pedagogisch directeur Sanju Gielen of met de Francis Claes, voorzitter van de ouderraad. Je kunt Francis bereiken op 0474 26 24 02 of claes.f@telenet.be. 

Tombola 2016

Wie deelnam aan onze jaarlijkse tombola kan hier kijken of je in de prijzen gevallen bent. De Sociale Dienst dankt je voor de steun.

Lees verder
CLB

Vragen over je studiekeuze? Maak een afspraak via 013 31 27 29 (hoofdzetel: Mariëndaalstraat 35, Diest of op onze school). Op Onderwijskiezer kun je zelf informatie opzoeken, een belangstellingsproef invullen en je studiekeuzevragen stellen. 

Ontdek techniektalent

Onze school ondersteunt de lagere scholen in de omgeving bij het aanbieden van techniek-onderwijs. Ze maken hierbij gebruik van een techniek-mobiel.  

Lees verder
Belangrijke data

22+23/09 Parijs 4e jaar

24+25/09 Levensloop

03/10 vrije dag