Technisch Heilig-Hartinstituut - Een hart voor wetenschap, technologie en media

Infovoormiddag 12-jarigen en 14-jarigen

Voor de 12-jarigen wacht de grote stap naar het secundair onderwijs, voor de 14-jarigen is er een belangrijke studiekeuze naar de tweede graad toe. Daarom organiseert het Technisch Heilig-Hartinstituut een infovoormiddag op zondag 22 maart 2015 in de eetzaal van blok C.

Voor meer informatie over het programma en om vooraf in te schrijven voor de infovoormiddag klik je op programma 12-jarigen of programma 14-jarigen.

 

Schooljaar 2014-2015: van 1 tot 5 maart

Het mosselfeest zit er alweer op. Het werd een heel succesvolle editie. We verwelkomden 2120 mensen. De meningen over het eten waren unaniem: heerlijk. Dat is een pluim op de hoed van de keuken.  

De Ouderraad en de leerkrachten danken iedereen die dit initiatief mogelijk maakte en dankt iedereen die zondag kwam eten. De opbrengst van de eetdag vloeit integraal naar de leerlingen. 

We pikken de draad op school weer op. Dinsdag bezoeken enkele leerlingen van Chemische Procestechnieken de beurs 'Verruim je horizon'. Leerlingen van Meerkleurendruk-Drukwerkveredeling volgen een opleiding 'vierkleurendruk met in-lin vernis' aan het competentiecentrum in Turnhout. De leerlingen van 6 Elektromechanica trekken naar LimTech voor een opleiding 'montage, demontage en uitlijnen van ketting en riemoverbrengingen. 

Woensdag is er voor de leerlingen van 6 Industriële Wetenschappen de Sci-Fi Challenge in het Havencentrum Lillo.

Vrijdag bezoeken de leerlingen van Hout Batibouw. 's Avonds is er zesde editie van 'Let's quiz again'. Inschrijven zal niet meer lukken, want alle quiztafels zijn bezet. Tot dan?  

Yvan Lemmens, algemeen directeur THHI

Lees verder
Let's quiz again!

Ook dit jaar organiseert de Sociale Dienst samen met de Pastorale Animatiegroep Let's quiz again. We laten de vragen op u los in de [C.ube], eetzaal Heilig-Hartlaan 16, op vrijdag 6 maart 2015 om 20 u. 

De inschrijvingen zijn afgesloten. 

Ook dit jaar proberen wij weer mooie prijzen aan te bieden. Maar belangrijker: wij hopen op een gezellige en spannende quizavond. De opbrengst gaat naar het goede doel. 

(Voor de flyer op leesbaar formaat klik 'lees verder'.)

Lees verder
THHI ondersteunt lagere scholen

Ontdektechniektalent betekent dat er een ankerschool voor meerdere lagere scholen in de buurt is. In deze lagere scholen is er een 'techniek-mobiel' aanwezig die vorming en ondersteuning geeft om techniek te geven in de lagere scholen. Wij richten doe-momenten in voor de leraren van deze lagere scholen om ze warm te maken voor techniek. Zij krijgen van ons alle info mee die nodig is om hun lessen aan hun leerlingen te geven.

Uiteraard geven wij ook ondersteuning terwijl de lessen plaatsvinden. Onze techniekcoaches ondersteunen Hartenlust, De Sterre, 7-Sprong, Sint-Michiel, De regenboog, De lettertrein, De letterberg en De wereldwijzer.

Ontdektechniektalent wordt gerealiseerd door het Steunpunt Onderwijs Provincie Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Limburg Sterk Merk, het Limburgs Overlegplatvorm Onderwijs Arbeid, het Regionaal Technologisch Centrum en andere partners. 

Textielactie

De leerlingen van het zevende jaar BSO van het Technisch Heilig-Hartinstituut organiseren een inzameling van gebruikt textiel en lederwaren gedurende het tweede trimester. De opbrengst wordt besteed aan de vredesreis naar Auschwitz en Birkenau op het einde van het schooljaar.

Tot vrijdag 20 maart kunnen de goederen elke dag  worden binnengebracht in de smidse (lasafdeling) en bij de schoolorganisatie. De goederen moeten wel verpakt worden in een plastic zak.

Wat kun je meegeven? Textiel en lederwaren zoals alle dames-, heren- en kinderkleding, beddengoed, woningtextiel (gordijnen, overgordijnen, tafellakens, servetten), schoenen (gepaard), handtassen, knuffels…

Wat kun je niet meegeven? Hoofdkussens, matrassen, bevuild of nat textiel …

Niets gaat verloren door hergebruik. Nadat alles gesorteerd is, wordt het klaar gemaakt voor export naar hulpbehoevende landen.   

Alvast bedankt voor je steun! 

Wellevendheid

Het maandpunt voor februari is wellevendheid. Dan wordt er nagedacht over en gewerkt rond levensstijl, beleefdheid, hoffelijkheid, cultuur ...  

Ook bij dit maandpunt hoort een filmpje. Het komt spoedig online.

STEM? IW en EM!

Vlaanderen kampt met een groot tekort aan afgestudeerden in wetenschappelijke en technische richtingen. Kies daarom voor de ultieme en meest geëvolueerde STEM-richtingen bij uitstek: Industriële Wetenschappen en Elektromechanica. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. 

Belangrijke data

1 maart: mosselfeest in het LOO

6 maart: quiz

Jobs Broeders v. Liefde

Ben je op zoek naar een job in het onderwijs of de zorgsector? Raadpleeg dan de jobsite van de Broeders van Liefde. Met meer dan 10.000 werknemers meteen één van de grootste werkgevers van het land.